Wat we doen

Wie gaf jou de kans om muziek te maken? Wie zag jouw talent en gaf je nét dat ene zetje om daar iets mee te doen? Welke snaar, sound of song veranderde jouw leven?

Muziek maken is iets magisch en belangrijk voor de ontwikkeling van het brein. Hoe eerder je ermee begint, hoe beter. Muziekles is alleen niet voor ieder kind in Nederland vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld vanwege een verstandelijke of fysieke beperking. Of omdat het te duur is en er thuis geen geld is voor een instrument.

Muziekles voor álle kinderen

Daarom maakt De Muziekspeelplaats voor alle kinderen van 0-21 jaar muziekles toegankelijk. Samen creëren we een veilige plek in de wijk waar muziek en plezier de boventoon voeren. Waar kinderen gewoon binnen mogen wandelen, spelenderwijs en onder begeleiding hun talenten ontdekken, herinneringen maken, leren samenwerken en zelfvertrouwen krijgen. Bouwen aan de toekomst. Dat mag toch niemand missen?

Dat lukt ons niet alleen

Jij kunt helpen. Eenvoudig door ons financieel te steunen als donateur of door als partner bij te dragen met bijvoorbeeld een geschikte ruimte of workshops. Maar we zoeken ook Boegbeelden: actieve bewoners die namens én met hun buurt een muziekspeelplaats starten en runnen. Durf jij dat aan? Wij geven je de instrumenten en steunen je niet alleen muzikaal. Ook in de vorm van kennis, geld en een netwerk.

Ik doe mee

Start een muziekspeelplaats
Word Partner
Doneer

“Alleen al luisteren naar muziek, zeker als het emotioneert, maar natuurlijk ook zingen en het bespelen van een muziekinstrument activeren grote, deels overlappende netwerken in de hersenen. Wat het allemaal nóg spannender maakt is dat deze netwerken nog volop in ontwikkeling zijn tot ongeveer het 25ste levensjaar. Daarbij spelen ze een superbelangrijke rol bij onze cognitieve functies, zoals geheugen, planning, set-schifting, controleren van impulsen, én ook bij de ontwikkeling van het empathisch vermogen!”

Prof. dr. Erik Scherder